sâmbătă, 11 iunie 2011

Scapa de buruienile de pe teren - cum erbicidam

Daca ati cumparat un teren si doriti sa scapati de buruieni va recomand folosirea unui erbicid total (eu am folosit Glifotim) si este foarte bun.

Glifotim este un erbicid total, absorbit prin frunze, dupa care este inglobat în întreaga planta, inclusiv în partile subterane (radacini, rizomi) ducând astfel distrugerea completa a acestora. Dupa erbicidare este ideal sa nu ploua cam 6 - 7 ore.
Primele simptome apar pe frunze dupa 7-14 zile de la aplicare si constau în ofilirea treptata a buruienilor iar apoi îngalbenirea iar în cele din urma are loc înnegrirea si moartea acestora. Ce este ideal este ca distruge, usuca si radacina.
Dupa aplicarea substantei cu ajutorul unei pompe nu efectuati lucrari de combatere a buruienilor (prasit, cosit, etc.) cu 1-2 saptamâni înainte de erbicidare, pentru a asigura o suprafata de contact cu frunza buruienii cât mai mare pentru absorbtia erbicidului.
Dupa administrare nu se va interveni mecanic sau manual timp de 2-3saptamâni.

La vita de vie:

Poate fi folosit si la erbicidarea la vita de vie unde este utila folosirea unor aparatori la aparatele de stropit pentru ca solutia sa nu ajunga pe frunzele de vie. Deci frunzele trebuie sa fie ferite de contactul cu erbicidul.
Putem  efectua aplicari suplimentare pentru a se mentine via curata de buruieni pâna la recoltare, acest erbicid nu ataca prin radacina vita de vie sau pomii ci actioneza doar prin frunze.

Inainte de erbicidare:


Dupa erbicidare:


Distruge si radacina:


Spor la treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu