duminică, 16 iunie 2013

Pomi fructiferi

Prima conditie pentru ca un pom fructifer sa se dezvolte bine este asigurarea pamantului curat fara gazon sau buruieni pe o suprafata de aproximativ un metru partat in jurul radacinii.

Daca pomul nu prezinta simtome de boli (rapan, rugina, monilinia, etc.) dar totusi frunzele sunt rasucite primul lucru curatam terenul de buruieni, sapam in jurul radacinii pomului, amestecam pamantul cu aproximativ 5 kg nisip (prin aceasta operatie asiguram permeabilitatea solului iar apa ajunge mai usor la radacina) si apoi udam la radacina amestecand apa cu un fertilizator folicular (daca solutia este concentrata se pune aproximativ 20 ml la 7 litri de apa).

Daca in primii doi ani masa foliculara se dezvolta puternic se recomanda tunderea acesteia conform modului de taiere a crengilor pomilor (cele dinspre interiorul pomului se taie iar cele din exterior se lasa sa se dezvolte). In acest fel se va asigura dezvoltarea trunchiului pomului impiedicad astfel ca pomisorul sa fie smuls din pamant la un vant puternic.

De asemenea amestecarea jumatate jumatate a pamantului cu nisip inca de la plantare este indicata asiguran dezvoltarea corespunzatoare a pomului sau arbustului plantat. Aceasta tehnica se recomanda si in cazul vitei de vie.

Detalii si despre ingrijirea legumelor gasiti pe acest site.

Spor la treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu