duminică, 16 iunie 2013

Pomi fructiferi

Prima conditie pentru ca un pom fructifer sa se dezvolte bine este asigurarea pamantului curat fara gazon sau buruieni pe o suprafata de aproximativ un metru partat in jurul radacinii.

Daca pomul nu prezinta simtome de boli (rapan, rugina, monilinia, etc.) dar totusi frunzele sunt rasucite primul lucru curatam terenul de buruieni, sapam in jurul radacinii pomului, amestecam pamantul cu aproximativ 5 kg nisip (prin aceasta operatie asiguram permeabilitatea solului iar apa ajunge mai usor la radacina) si apoi udam la radacina amestecand apa cu un fertilizator folicular (daca solutia este concentrata se pune aproximativ 20 ml la 7 litri de apa).

Daca in primii doi ani masa foliculara se dezvolta puternic se recomanda tunderea acesteia conform modului de taiere a crengilor pomilor (cele dinspre interiorul pomului se taie iar cele din exterior se lasa sa se dezvolte). In acest fel se va asigura dezvoltarea trunchiului pomului impiedicad astfel ca pomisorul sa fie smuls din pamant la un vant puternic.

De asemenea amestecarea jumatate jumatate a pamantului cu nisip inca de la plantare este indicata asiguran dezvoltarea corespunzatoare a pomului sau arbustului plantat. Aceasta tehnica se recomanda si in cazul vitei de vie.

Detalii si despre ingrijirea legumelor gasiti pe acest site.

Spor la treaba.

vineri, 14 iunie 2013

Casa ta de vacanta

Vrei sa-ti faci o casa?

Daca da, ai nimerit unde trebuie. Pe acest blog gasesti sfaturi utile care cu siguranta te vor ajuta.

Eu am pornit de la zero, adica teren cumparat in camp si incetisor am ridicat gardul, am invatat un picut de legumicultura, pomicultura si multe altele.

Aici gasiti sfaturi care desi par mici, va garantez ca au un efect mare.

Sfaturi utile despre casa si gradina gasiti pe acest blog. Vizualizati sectiunea Arhiva si selectati ceea ce va intereseaza. 

Spor la treaba.

Gazon

Ati luat un teren care nu a fost cultivat de mai mult timp?

Vreti sa scapati de buruieni.

 Nimic mai simplu, prima oara ierbicidati cu ierbicid "Total" (acesta se aplica pe frunza si distruge si radacia) pe care-l gasiti la magazinele de specialitate, apoi in toamna arati terenul, in primavara intrati si discuti, grapati terenul iar apoi nivelati pamantul aruncati apoi seminte de gazon si apoi cu grebla amestecati pamantul cu samanta de gazon. Daca aveti un tavalug apoi tavalugiti, dar daca nu aveti si nu aveti tavalug nu-i nici o problema, merge si asa.

Sfaturi utile despre casa si gradina gasiti pe acest blog.

 Vizualizati sectiunea "Arhiva" si selectati ceea ce va intereseaza.

Izolare gratar de gradina

Cum se zice "Din greseli invata omul". Chiar daca ai un mester el poate pentru a face treaba cu cheltuieli mai putine sau poate chiar nu stie, dar ma indoiesc de acest lucru, va sfatuiesc atunci cand faceti un gratar de gradina zidit din caramizi partea de sus la exterior la imbinatura rosturilor sa o izolati cu silicon rezistent la temperaturi mari.

Eu am gasit astfel de silicon de la Ceresit, rezista pana la +320 grade iar la frig (inghet) pana  la -60 grade.



De asemenea pentru a face mici reparatii la interiorul cuptorului folositi adeziv refractar, care rezista la caldura.

Sfaturi utile despre casa si gradina gasiti pe acest blog. Vizualizati sectiunea Arhiva si selectati ceea ce va intereseaza.

Va doresc spor la treaba.